Optimaal zicht op de piste dankzij uw (winter)sportbril

Optimaal zicht op de piste dankzij uw (winter)sportbril

1024 607 Oogzorg vanuit deskundige optiek

Het wintersportseizoen is weer in volle gang. De echte fans genieten daar – als het een beetje mee zit – van de sneeuw, de sport, de terrasjes en restaurantjes en de zon! Maar onbezorgd scherp zien, hangt af van uw wintersportbril. Een goede bescherming tegen de hevige lichtintensiteit, een comfortabele en efficiënte pasvorm en een stevig model zijn van groot belang. Hoe kiest u uit onze verschillende merken sportbrillen dé ideale sportbril voor aankomende skivakantie? Wij helpen u op weg.

 

De pasvorm van het montuur

De voorkeur voor een pasvorm verschilt per persoon. Monturen die wat verder van het gezicht af zitten, zorgen vaak voor een een casual uitstraling. Het merk Adidas heeft een andere pasvorm; haar zogenaamde Wrap-Around sportmontuur vormt zich op het gezicht. Hierdoor valt er geen licht langs het montuur.  Vaak zijn de neuspads en veren ook verstelbaar. Hierdoor zit de sportbril zo stevig mogelijk. Een ander sportbrillenmerk Nike legt uit dat zij bij de sportbrillen die dichter bij het gezicht aansluiten, extra ventilatie-gaatjes in het montuur hebben ontworpen om de condensvorming te minimaliseren. Ook zorgt een goede afsluitende pasvorm voor extra contrast bij mist, bewolking of sneeuw. Een goggle (de grote skibril met hoofdband) is dan veruit de beste keuze, zoals de ID2 Pro van Adidas.

A) Nike Show, B) ID2 Pro van Adidas en is de C) Adidas Evil Eye Halfrim. Deel uw voorkeur gerust op onze Facebookpagina

A) Nike Show, B) ID2 Pro van Adidas en is de C) Adidas Evil Eye Halfrim. Deel uw voorkeur gerust op onze Facebookpagina.

 De glazen van uw sportbril

Een sportbril gebruikt u in andere situaties dan een reguliere bril. Deze omstandigheden vereisen daarom andere glazen. Vaak worden sportbrillen buiten gebruikt, waar schaduw en zonlicht afwisselend uw zicht beïnvloeden en waar een breed gezichtsveld een ‘must’ is. Ook is diepte-verschil erg belangrijk. Hoe beïnvloedt dit uw glazen? Verschillende lenzen of clip-in glazen bieden de oplossing.

Adidas sportbrillen komen te allen tijde met verwisselbare kwaliteitslenzen. Wanneer u geluk heeft met een mooi, fel zonnetje, is een goede bescherming tegen de lichtintensiteit belangrijk. Dit vereist daarom een donker glas. Vaak wordt daarvoor de rood- bruine kleur gebruikt u om het contrast in de sneeuw goed te kunnen zien. Dit is vaak een sportief model zoals de Adidas Evil Eye. Ook bij mist, bewolking of sneeuw alleen is extra contrast belangrijk. Hiervoor worden de wat lichtere, oranje- of gele glazen gebruikt. Deze zorgen voor een goed en helder beeld. En ook het opvallend betaalbare merk Easy Eyewear levert standaard drie clip-ins bij haar sportbrillen. Een spiegelcoating voor helder weer, een bruine voor bewolkte dagen en een transparante. Hierdoor heeft u altijd, ongeacht het weer, een optimaal kijkcomfort.

Konings_Optiek_EasyEyewear

De sportbrillen van het betaalbare kwaliteitsmerk Easy Eyewear komen standaard met drie clip-ins die beschermen bij ieder weertype.

TIP: Wist u dat u dat het ook mogelijk is om uw sportbril op sterkte te maken? Vraag ernaar in de winkel!

Bent u op zoek naar een (winter)sportbril? Kom dan gerust eens langs voor persoonlijk advies.