Onze historie

Leen Konings opent in februari 1980 zijn winkel Konings Optiek. Dit was vlak nadat het tweede deel van winkelcentrum de Passage in Veenendaal officieel geopend werd. Een aantal jaren later verplaatst Leen Konings zijn winkel naar de grotere en tevens huidige locatie aan de Passage 57.

De Veense opticien groeit gestaag door en in 1997 vindt er dan ook een uitbreiding plaats. Een deel van het buurpand wordt erbij betrokken. Het team is dan uitgegroeid naar 4 personen.

In 2001 wordt Camille Mentink mede-eigenaar. Hij is sinds 1995 in dienst geweest bij Leen Konings. Voor de continuïteit en betrouwbaarheid richting de klanten is er heel bewust gekozen de zaak op dezelfde manier voort te zetten als voorheen.

In 2002 wordt de zaak opnieuw verbouwd en uitgebreid door het hele buurpand bij de winkel te betrekken. In de groei die sindsdien is gerealiseerd is het team van Konings Optiek uitgegroeid tot 9 personen
In 2018 krijgt de winkel een nóg moderner jasje. En is Konings Optiek Ray-Ban Premium Dealer met de grootste collectie in de regio. Hierdoor is de onderscheidende collectie groter dan ooit.

Moderne focus. Daar staan wij voor. Dat ziet u terug in onze stijlvolle collectie. In onze moderne winkel. In onze innovatieve meetapparatuur. In ons team van vakmensen. Klanten komen dan ook speciaal hiervoor naar ons toe. We hebben constant oog voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van oogmetingen, merkmonturen en kijkoplossingen. Anders dan men misschien gewend is, meten wij gepersonaliseerde brillenglazen en contactlenzen aan. Met keuze uit wel 1.500 trendy merkmonturen van zo’n 30 bekende en minder bekende merken is er altijd wel een perfecte match voor iedereen. Als Ray-Ban Premium Dealer hebben we zelfs de grootste collectie in de regio! Ook doen wij specifiek optometrisch onderzoek en kunnen onze opticiens verschillende (oog)aandoeningen herkennen en u eventueel doorverwijzen naar de oogarts. Zo bieden we de beste oogzorg voor iedereen. U bent van harte welkom. Zien we u gauw?