KoningsOptiek_trends_OPTIbeurs

Nieuwe internationale brillentrends en innovaties bij Konings Optiek

1024 536 Oogzorg vanuit deskundige optiek

Eind januari bezochten vier van onze leergierige medewerkers één van de grootste optiekbeurzen van Europa: de OPTI-beurs in München. Deze beurs is een jaarlijks terugkerend event waarin het draait om de vraag: ‘Wat zijn nieuwste brillentrends en innovaties?’. Konings Optiek doet altijd haar uiterste best om een zo mooi, bijzonder en gevarieerd mogelijke collectie samen te stellen. Zowel in vormgeving en design, als in doelgroep qua leeftijd, stijl én prijsklasse. Daarom bezoeken we regelmatig toonaangevende optiekbeurzen. Ook deze keer verrasten de kwaliteitsmerken ons met veel oogverblindende monturen, nieuwe technologische ontwikkelingen en onalledaagse concepten. Camille Mentink, Camille ten Dam, Ary Polder en Marlous de Jager vertellen wat hen het meest is bijgebleven.

 

Camille Mentink: “De verfijnde collectie van Falvin”

KoningsOptiek_trendmerk_Falvin

“Twee maal per jaar bezoeken we de belangrijkste beurzen in Nederland. Maar we vinden het ook zeer belangrijk om onze blik te verruimen en ook ínternationaal op zoek te gaan naar nieuwe merken, modetrends en innovaties voor onze unieke collectie. En dan loop je inderdaad onder andere tegen een merk aan dat er voor ons alle vier uitsprong: Falvin. Een Deens merk met een fantastische, verfijnde vormgeving en topkwaliteit.”

 

Camille ten Dam: “Verrassende materialen, asymmetrische vormen en bling-bling”

KoningsOptiek_trends_blingbling

“Ik vond het geweldig om samen met mijn collega’s op zoek te gaan naar de nieuwste brillentrends. Ik heb dan ook veel spectaculaire, vernieuwende monturen gezien. Zo viel me op dat er veel brillen van hout gemaakt waren, maar zag ik ook brillen van vinyl en zelfs van papier! Niet alleen de materialen verrasten mij, ook de vormen. Er was opvallend veel asymmetrie te vinden en ook lijkt komend jaar een jaar te zijn van de al dan niet bescheiden ‘bling-bling’. De allermooist en unieke exemplaren kunt u nu passen in onze winkel.”

 

Ary Polder: “3D-geprinte monturen”

KoningsOptiek_trends_Götti

“Eén van de trends die mij erg aansprak tijdens de beurs was de 3D-geprinte monturen. Dit is een nieuwe innovatie die zich nog niet zo lang geleden aandiende in optiekland. De collectie die er echt uitspringt is de Dimension-collectie van het Zwitserse merk Götti. De collectie bestaat uit een 24-tal van monturen in een strakke vormgeving met een zeer goede pasvorm. De vorm van de monturen doet je denken aan stadse architectuur, terwijl de 6 prachtige matte kleuren zoals ‘mos’, ‘steen’, ‘as’, ‘baksteen’, ‘denim’ en ‘mokka’ juist een heel natuurlijke, aardse uitstraling hebben. Wat ook erg opvalt is dat de monturen enorm licht in het dragen zijn. Probeer het zelf!”

 

Marlous de Jager: “Onze ontmoeting met Piero Massaro”

KoningsOptiek_trends_PieroMassaro

“Sinds het najaar hebben we een nieuw merk voor zowel mannen als vrouwen in onze optiek: Piero Massaro. Een Italiaans design met veel prachtige kleurcombinaties waarvan er per model wereldwijd maar 100 van zijn geproduceerd. Super-exclusief dus, en alles met de hand gemaakt! De beurs in München was een mooie gelegenheid om de gehele collectie nog eens te bekijken. En bij stand van Piero Massaro bleek de designer zelf ook aanwezig te zijn! Een hele leuke ervaring. Hij liet ons diverse monturen zien en had daar mooie, bijpassende sjaaltjes bij.”