Bezoek aan de OPTI beurs: innovaties anno 2018

Bezoek aan de OPTI beurs: innovaties anno 2018

1024 536 Oogzorg vanuit deskundige optiek

Voor het behouden van onze moderne focus zijn het volgen van trends, nieuws en ontwikkelingen binnen ons vakgebied essentieel. Binnen de optiekbranche gaan ontwikkelingen verrassend snel, voor de laatste innovaties, nieuwe monturen en trends bezochten we onlangs de OPTI beurs in München. Hier deelden we kennis en zagen we verrassende ontwikkelingen. Ook handgemaakte monturen kregen volop aandacht. Gedurende de OPTI beurs selecteerden we óók monturen die we aan onze collectie toevoegen dit jaar, en leerden we hier de nieuwste en meest speciale brillenmerken kennen.

Bezoek aan de OPTI beurs: innovaties anno 2018

Handgemaakte monturen

Innovatie van nu | SPIEGELCOATING & CRAQUELÉ

Tijdens OPTI 2018 draait het onder andere om innovaties. Er komen steeds meer monturen, of onderdelen van brillen die op een innovatieve wijze geproduceerd worden. Tijdens de beurs zagen wij twee ontwikkelingen die we tot op heden niet veel zagen. Monturen met gebarsten coating is daar een voorbeeld van. Een gebarsten coating geeft een onregelmatig effect aan de buitenkant. Deze glazen zijn met opzet gebarsten zonder dat het met kijken een hinder is. Kortom je kijkt helder door de glazen terwijl de buitenkant craquelé is gemaakt (het chique woord voor het verschijnen van kleine scheurtjes in materialen).  Spiegelcoating met een matte finish is tweede ontwikkeling die u veel in het straatbeeld gaat zien. De matte finish van het montuur houdt in dat deze niet gepolijst is en daarom niet glimt. Dat zorgt voor een mooie strakke uitstraling ten opzichte van de craquelé glazen.

Bezoek aan de OPTI beurs: innovaties anno 2018

Ter inspiratie | zonnebrillen met een bewust gebarsten coating

Opvallende, blijvende trends | METAAL

Gedurende het evenement kwam er één materiaal steeds weer terug in de vele monturen, namelijk: METAAL. De metalen monturen zijn er in gigantisch veel soorten en maten, het is momenteel erg hip. We zagen vaak een combinatie van metalen monturen met ronde vormen, maar ook de panto vormen kwamen steeds weer terug. De kleuren waarin de metalen brillen het vaakst gezien werden zijn goud, zilver en rosé-goud. Deze kleuren werden soms óók gecombineerd met andere, fellere kleuren.

Daarnaast ziet u de lichtere, gekleurde monturen van kunststofmaterialen nog heel vaak terugkomen, dus óók deze trend zal gedurende 2018 blijven terugkomen in het straatbeeld én binnen de mode industrie.

Bezoek aan de OPTI beurs: innovaties anno 2018

Ter inspiratie | metalen monturen

Wilt u meer weten óf zelf zien van deze nieuwe innovaties en trends? Kom gerust eens langs in onze optiek, in de Passage Corridor. Daar kunt u terecht voor passend advies voor uw oogsituatie! We helpen u vrijblijvend verder.