Brillentrends voor komende herfst en winter 2016/2017!

Brillentrends voor komende herfst en winter 2016/2017!

1024 683 Oogzorg vanuit deskundige optiek

De nieuwste brillencollectie van dit najaar is nét binnengekomen. “Uitgesproken”, zo zouden wij het in één woord omschrijven. Van opvallende retrobrilmonturen met ronde glazen tot oversized monturen met opvallende kleurenprints. Ook zo benieuwd naar de brillenmode van komende herfst en winter? Wij zetten enkele gave brillentrends hieronder voor u op een rijtje.

Back to the sixties!

Hoe kunnen we ooit uitgekeken raken op de jaren 60? Dit najaar zien we deze retrolook brillentrend op verschillende manieren terugkomen. Duidelijke contrasten in één montuur is bijvoorbeeld iets wat we dit najaar veel gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan een bril gemaakt met verschillende materialen of monturen met een kleurverloop. Ook helemaal sixties zijn de ‘dikke’ brillen met duidelijke monturen in allerlei kleuren.

 

Urban Industrial

Ook de seventies komen terug komend seizoen. De “urban industrial look” kenmerkt zich door eenvoudige, elegante, vintage frames met natuurlijke elementen. Hierbij kunt u denken aan verfijnde metalen monturen, maar ook een brilmontuur met hout- of leerlook past bij deze trend.

 

Oversized

Er is ook een duidelijke tegenhanger van de minimalistische trends van dit najaar: de “oversized monturen”. Een letterlijk ‘grote’ trend dit seizoen, die zorgt voor een stoere look. Dikke glazen en een groot montuur, of een grof montuur met dunne glazen: alles is mogelijk.

 

Hoe ronder, hoe beter!

We kunnen er bijna niet omheen: de ronde brillen zijn terug! Hoewel deze bril voorheen nog als apart en opvallend beschouwd werd, is het nu een hip en stuk toegankelijker modestatement geworden. Met name mensen met smalle, lange gezichten kunnen dit model dit najaar zeer goed hebben!

 

Bont en blauw

Dit najaar hebben de brillen allerlei bonte kleuren. Paars is nog steeds een belangrijke trend in de brillenwereld. Van lila tot aubergine, het gehele paarse kleurpallet zie je deze herfst en winter terug. Nieuw en beslist een trend dit najaar zijn de kleuren blauw en rood. Het zijn niet alleen modekleuren qua kleding, ook uw bril mag dit komende seizoen best een beetje opvallen.

Benieuwd naar meer trendy modellen van de najaarscollectie? U vindt ze nu in onze winkel!